Tarım ve Gıda Odaklı Sürdürülebilirlik Konuşmaları
Tarım, gıda ve yerel kalkınmayı odağına alan sürdürülebilirlik konuşmalarına bugüne dek üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından pek çok değerli akademisyen ve uzman konuk edildi.
- Toronto’dan Ryerson Üniversitesi’nden Profesör Mustafa Koç: “Gıda Politikaları, Sürdürülebilirlik için Fırsatlar ve İkilemler: Gıda Güvenliği”
- Eli Belinde Tarım’ın Kurucusu Aslı Aksoy: Tarımda Kadın Girişimciliği
- Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi’nden Dr. Atakan Büke ve ODTÜ’den Öğretim Üyesi Dr. Aylin Topal: “Pandemiden Sonrasına: Tarım ve Gıdanın Geleceği”
- Araştırmacılar Orkun Doğan ve Olcay Bingöl, Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi Kurucuları: “Pandemi Koşullarında Yeni Bir Gıda Rejiminin İmkanları”
- Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan: “Kadınların Güçlendirilmesi ve Temiz Gıdaya Erişim: Mezitli Belediye Örneği”
- İlhan Koçulu: “Yerellik ve Evrensellik: Tohumların Yolu ve Toprağın Düzleminden Oluşturulan Bir Güçlenme Hikayesi”
- Özlem Kermen Erbaş Temel İhtiyaçlar Derneği’nden Nil Tibukoğlu: “Gıda Bankacılığı Bağlamında Deprem Bölgelerinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Deneyimleri.”