Tarım ve Gıda Odaklı Sürdürülebilirlik Konuşmaları

Tarım, gıda ve yerel kalkınmayı odağına alan sürdürülebilirlik konuşmalarına bugüne dek üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından pek çok değerli akademisyen ve uzman konuk edildi.

  • Toronto’dan Ryerson Üniversitesi’nden Profesör Mustafa Koç: “Gıda Politikaları, Sürdürülebilirlik için Fırsatlar ve İkilemler: Gıda Güvenliği”
  • Eli Belinde Tarım’ın Kurucusu Aslı Aksoy: Tarımda Kadın Girişimciliği
  • Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi’nden Dr. Atakan Büke ve ODTÜ’den Öğretim Üyesi Dr. Aylin Topal: “Pandemiden Sonrasına: Tarım ve Gıdanın Geleceği”
  • Araştırmacılar Orkun Doğan ve Olcay Bingöl, Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi Kurucuları: “Pandemi Koşullarında Yeni Bir Gıda Rejiminin İmkanları”
  • Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan: “Kadınların Güçlendirilmesi ve Temiz Gıdaya Erişim: Mezitli Belediye Örneği”
  • İlhan Koçulu: “Yerellik ve Evrensellik: Tohumların Yolu ve Toprağın Düzleminden Oluşturulan Bir Güçlenme Hikayesi”
  • Özlem Kermen Erbaş Temel İhtiyaçlar Derneği’nden Nil Tibukoğlu: “Gıda Bankacılığı Bağlamında Deprem Bölgelerinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Deneyimleri.”